Εμπειρίες γύρω από το Enalio!

Χάρη στη στρατηγική μας τοποθεσία μόλις 1 ώρα από την Αθήνα και σε κοντινή απόσταση από μερικά από τα ιδιαίτερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου, των κοντινών νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας, κατά τη διαμονή σας στο Enalio μπορείτε να εξερευνήσετε πολλά ξεχωριστά τοπία και αξιοθέατα!

Vineyards in Nemea, Greece

Ζήστε ξεχωριστές εμπειρίες μόλις μισή ώρα από το Enalio!

Σε κοντινή απόσταση από το Enalio μπορείτε να επισκεφθείτε την Ακροκόρινθο, την ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Κορίνθου που εκτιμάται ιδιαίτερα από πολλούς περιηγητές και αρχαιολόγους από όλο τον κόσμο. Ένα ζευγάρι παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα είναι απαραίτητα για να φτάσετε στην κορυφή του Κάστρου, η πεζοπορία μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ώρες, η θέα είναι πανοραμική και μαγευτική!

Στους αμπελώνες της Νεμέας γίνονται γευσιγνωσίες κρασιών καθημερινά κατά την καλοκαιρινή περίοδο σε μερικά από τα πιο γνωστά οινοποιεία του ελληνικού terroir!

Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι το τεχνητό κανάλι της Ελλάδας που συνδέει τον Κορινθιακό Κόλπο στο Ιόνιο Πέλαγος με τον Σαρωνικό στο Αιγαίο. Η διάνοιξή της έγινε από το 1893, έχει μήκος 6,3 χλμ, βάθος 79 μέτρα και είναι εντυπωσιακό επισκέψιμο σημείο!

Acrocorinth
Ancient temple ruins with chorus singing event
The Corinth passage in Greece

Απολαύστε ξεχωριστή φυσική ομορφιά, σε απόσταση 1 ώρας από το Enalio!

Σε υψόμετρο 900μ., περιτριγυρισμένη από εντυπωσιακά βουνά της ορεινής Κορινθίας, η τεχνητή λίμνη της Δόξας θεωρείται προστατευόμενη περιοχή NATURA. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε την εξαιρετική φυσική ομορφιά και πολλές δραστηριότητες όπως ποδηλασία και ιππασία γύρω από τη λίμνη!

Η λίμνη Βουλιαγμένης της Κορίνθου είναι μια λιμνοθάλασσα που βρίσκεται μόλις 15 χλμ από το Λουτράκι και περίπου 45 χλμ. από το Enalio. Έχει μέγιστο μήκος 2 χλμ. και μπορείτε να κολυμπήσετε σε μια καθαρή ηλιόλουστη παραλία!

Συνεχίζοντας τη διαδρομή σας μετά τη Λίμνη Βουλιαγμένης, θα ανακαλύψετε τον Φάρο Ηραίου. Χάρη στην κλασική αρχιτεκτονική του είναι γνωστός ως ένας από τους 10 πιο όμορφους φάρους της Ελλάδας και από εδώ θα απολαύσετε το, κατά πολλούς, πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στον Κορινθιακό Κόλπο!

lake of Doxa
Cape Melagkavi Lighthouse
Landscape of Lake Heraion (Vouliagmeni)
Mycenae entrance

Περιηγηθείτε σε ξεχωριστούς αρχαιολογικούς χώρους, μόλις 2 ώρες από το Enalio!

Οι σημαντικότεροι αρχαιολογικοί χώροι στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο από το Enalio, σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από 2 ώρες!

Ανακαλύψτε τις Μυκήνες, εξερευνήστε τους Δελφούς και επισκεφθείτε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου στη διάρκεια του καλοκαιριού λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου με εξέχουσες αρχαιοελληνικές κωμωδίες και τραγωδίες. 

Temple of Athena, Delphi
Epidaurus Theatre, Greece